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Federal Election Commission
999 E Street, N.W.
Washington,DC 20463

Dear Sirs or Madams:

The Democratic Congressional Campaign Committee ("DCCC") files this
Advisory Opinion Request seeking advice from the Commission on the question of
whether the Federal Election Campaign Act of 1971, as amended, ("FECA" or "the
Act"), preempts certain New York State law reporting requirements applicable to
polling by Federal candidates.

The State of New York requires all candidates for public office to disclose
certain information about polling activity that they make available to the public.
See 9 NYCRR § 6201.2 ("Use of Public Opinion Polls"). The rule requires, in
particular, that any candidate preparing to release poll results to the public must file
within 48 hours, with the appropriate New York State regulatory authority, a report
about the poll. The report requires such information about the poll as the sample size,
the method of polling, the wording of questions asked and the results. A copy of
§ 6201.2 is attached for the Commission's review.

The New York State Board of Elections has taken the position that these
reporting requirements apply to Federal as well as other candidates. The Board
communicated this position to one such candidate, Congresswoman Carolyn Maloney,
who has asked the DCCC, acting as her agent for these purposes, to seek an Opinion
from the Commission on the preemption issues.

The Act and Advisory Opinions issued by the Commission would seem to
indicate that the New York reporting requirements are preempted by federal law.
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Preemption principles apply where Congress provides expressly that its enactments
within a field under Federal jurisdiction should supersede all state regulation of the
same type. See generally, Lawrence H. Tribe, American Constitutional Law § 6-27
(2d ed. 1988). Section 453 of the FECA provides specifically as follows:

State laws affected. The provisions of this Act, and of
rules prescribed under this Act, supersede and preempt
any provision of State law with respect to election to
Federal office.

The legislative history behind this provision confirms Congress* intention to
occupy the field in all matters relating to the financing of Federal elections, including
the reporting of contributions and expenditures.1 Commission regulations, 11 C.F.R.
§ 108.7, state in relevant part:

(b) Federal law supersedes State law concerning the
(2) Disclosure of receipts and expenditures bv

Federal candidates and political committees.

The regulation distinguishes between matters Congress intended for exclusive
Federal treatment, such as public reporting of political committee activities, and other
matters more typically addressed by the states under their various laws.2 These other

1 The House Committee which drafted § 453 explained that it reflected Congress'intention that
Federal law be "construed to occupy the field with respect to elections to Federal office" and that such law be
considered the "sole authority under which such elections will be regulated." H.R. Rep. No. 93*1239,93
Cong., 2dSess. 10(1974).

2 The regulations provide that specific state enactments are not superceded by Federal law, as follows:

(1) Manner of quailing as a candidate or political party organization;
(2) Dates and places of elections;
(3) Voter registration;
(4) Prohibition of false registration, voting fraud, theft of ballo^

or
(5) Candidate's personal financial disclosure.
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matters include, for example, certain disclosure requirements, but specifically only
those which apply to reporting of personal financial information by candidates.

The Commission has specifically found mat states may not add to the reporting
obligations imposed upon candidates and committees under die Federal scheme in
connection with federal election-related activities. See 11 C.F.R. section 108.7;
see also Advisory Opinion 1986-27 Fed. Election Camp. Fin. Guide (CCH) J5867
(Aug. 21,1986XAlaska statute may not impose reporting requirements "that'would
exceed those required by the Act and Commission regulations.") See also Advisory
Opinion 1993-14 Fed. Election Camp. Fin. Guide (CCH) fl 6094(Aug. 13, 1993)
(State of Rhode Island may not impose additional reporting and registration
requirements on contributors to the Federal account of a state party).

The Commission has also promulgated extensive regulations addressing the
treatment and reporting of public opinion poll results. It has provided that an
individual need not report a payment for polling conducted for "testing the waters" for
a possible Federal candidacy, so long as the appropriate report is filed in the event of
an affirmative decision on candidacy. Sec 11 C.F.R. § 100.7(bXlXO- Moreover,
section 106.4 ("Allocation of Polling Expenses") addresses extensively the valuation
and reporting of "contributions" in the form of polling results.

We appreciate the Commission's consideration of this request.

yours,

Robert F. Bauer
Counsel to Democratic Congressional

Campaign Committee
430 South Capitol Street, S.E.
Washington, DC 20003
(202)628-6600

RFB:smb
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I 6201.2 Uw of Public Opinion Fob.
No candidate, political party or committee ahafi attempt to

pfomotett»BiieDm or defeat of a candidate IP oftt^
dJadealng or causing to be diadoeed the zeeuhe of « poll * ?•."•'
to A candidate for snob an office or potftkm, u&tea» wit*'" •»
boon after such dvdoeura, they provide the following fnfonuac*0&
concerning the poll to the botrd or officer with whom statement*
or oopfetof etateineafe of cempaicn taoeipta and expenditure, .^,
nqaired to be filed by the candidate to whom nich poll relates:

(A) The name of the pexaon. party or oramniiation th^; .\:
timcted Cor or wb« commtaBtoned the poll and/ot paid for iv

(b) Th* name and oddreaa of the oigHnimition that conducted
die poll

(c) The numerical tiae of the total poll aanple, the avographic
ana covered by the poll and any enaciaJ characteri$tice of the
population included in the poll temple.

(d) The exact wording of the queattone aeked in the poU and

(e) The method of poOing—whether by penonal iat» :̂"
phone, nail or other.

(0 The time period during which the poll wee conducted.
(§) Tfee number of pereone In the poO aampta the number

contacted who reaponded to each apedfic poll question; the number
of penont coataoted who did not ao respond.

(h) The nauHa of the polL


