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TO ADVISORY OPINION 1993-9

We dissent from the Commission’s conclusion in this opinion
that the FECA preempts a Michigan state law prohibiting the
donation of corporate funds to a state political committee to be
used to purchase or construct a state party headquarters.

The Federal Election Campaign Act only preempts state laws
that are written "with respect to election to Federal office.”
2 U.S.c. §453. By statutory definition, building funds are "not
acquired for the purpose of influencing the election of any
candidate in any particular election for Federal office.”
2 U.S.C. §431(8)(B)(viii). PFurthermore, the state party
headquarters will be used by the state party in connection with
state activity: activity which the FECA leaves almost entirely
within the control of state law.

We do not believe that the Act’s mere mention of building .
funds at §431(8)(B)(viii) causes state laws to be preempted.
Just the opposite, that section only exempts from the federal
definition of "contribution” and "expenditure” donations to
building funds. As Commissioner Josefiak stated in his
Dissenting Opinions to Advisory Opinions 1991-5 and 1986-40, "by
its very language and statutory context, the building fund
provision is an exception and a limit to FECA jurisdiction, not
an extension of it."” Thus, a federal committee may accept
corporate contributions to its building fund. However, the
building fund exemption does not preempt state contribution
limits on building funds of state committees: the FECA leaves
that jurisdiction to the States.

Accordingly, we do not support the majority’s outcome in

this case.
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