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Lawrence H. Norton, General Counsel
Federal Llections Commission
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BDear Mr. Norton;

We are writing this letter supporting the position of the American Bankers Assaciationh —
the above refercnced Advisory Opinion request. Our organization, the Ohio Bankers <
League is a non-profit association that represents commercial banks, savings banks and

savings and loans. Our federal separate segregated fund is Ohio BankPac-Federal.

In two recent MURs', the FEC implied that it was impermissible for corporate officers to
{acilitate the solicitation of contributions for a trade association SST, no matter how
routine or minimal that facilitation might be. Even the mere collection of checks and the
use of corporate envelopes to forward individual contributions in a bundle would appear
to now be inappropriate conduct.

Everyone would agree that there was conduct in both of these specific cases that was
inappropriate. We urge you to clarify however the FEC’s position through a new
Advisory Opinion that the issucs related to the collection of individual PAC contributions
and merely forwarding them in one envelope to a trade association PAC.

In 11 CFR 114.8 (e)(3) commission rules state that there is no limitation on the method of
solicitation or the method of facilitation that a trade association may use to raise funds for
its PAC, except that a corporate member may not use a payroll deduction system. Untif
recently, PAC professionals thought it was well established that the same rules extended

to corporate members under both the plain language of 11 CFR 114.8 (€)(3) as well as
A0 1979-8.

As pointed out in the ABA request, permitting member corporations to solicit and
facilitate contributions on behalf of its trade association 1s good policy. Dues payments
made by corporate members provide the major source of trade association funding, and it
is well established that a trade association can use those funds for the administration of
the association’s affiliated PAC. Thus, if you look through te the source of the funding,
corporate members are already supporting the solicitation or facilitation of contributions
on behalf of a trade association PAC. Failure to clanify the unfortunate dicta of both the
Amboy MUR and the First Consumers MUR would lead to the inconsistent result that a
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corporate member could support the facilitation of contributions to an association PAC
through its dues, but could not facilitate contributions directly.

For all of these reasons, we urge you 1o grant the clarification requested in AQR 2003-22.

Sincerely, .
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Quaylic
enior Vice President & General Counsel

I'reasurer, Ohio BankPac




